Zo verbeter je de akoestiek in huis

Zo’n galm in huis is niet fijn. Je ziet het vooral in nieuwbouwhuizen. Alles klinkt ontzettend hol. Bovendien hoor je alle geluiden harder als de akoestiek in huis niet goed is. Wist je dat je heel veel kunt doen om de akoestiek in huis te verbeteren? We geven je wat handige tips.

Gordijnen

Het principe is simpel. Hoe meer textuur je toevoegt in huis, hoe beter de akoestiek. Een hele makkelijke oplossing is het gebruik van stoffen gordijnen.Sowieso staan gordijnen gezellig in huis en voegen ze heel veel kleur toe aan jouw interieur.

Je kunt ook denken aan rolgordijnen, vouwgordijnen of plisségordijnen. Kies bij voorkeur niet voor jaloezieën, die komen de akoestiek niet ten goede.

In onze blog gordijnen: instant sfeer en ook nog eens functioneel vertellen we je alles over de vele soorten raambekleding en hun functie. Zodat je een betere keuze kunt maken wat je wilt toepassen in jouw interieur.

Geluidsisolerende ondervloer

Hoe harder de vloer, hoe slechter de akoestiek.Ook hiervoor geldt: kies het liefste voor textiel. Een tegelvloer helpt dus niet. Laminaat is al wat beter, hoewel ook hiermee de akoestiek niet optimaal is. Nu houdt niet iedereen van vloerbedekking. Het is dan een goede oplossing om vloerkleden in huis neer te leggen. Ook kun je kiezen voor een geluidsisolerende ondervloer.

Meubels

Meubels zijn functioneel en geven jouw woning sfeer. Maar wist je dat ze nog een belangrijke functie hebben? Ze verbeteren de akoestiek in huis! Kies voor comfortabele meubelen, het liefste van stof. Bijvoorbeeld een lekkere loungebank. Want tijdens de koude dagen is het heerlijk om op de bank te kruipen met een dekentje.

Akoestisch behang

Akoestisch behang is prachtig vanwege het unieke 3D-effect. Dit voegt veel stijl en klasse toe aan jouw interieur. Het gaat hier om een speciale variant van glasweefselbehang met geluidsabsorberende foam.

Je hoeft niet elke wand in huis met akoestisch behang te bedrukken. Je kunt ook kiezen voor een enkele accentmuur. Hoe dan ook zal de akoestiek stukken beter worden. Je ziet hieronder akoestisch behang uit de collectie Intrigue van Arte behang.

Meer weten? Lees dan ook onze blog de voordelen van akoestisch behang.

akoestiek verbeteren

Zoals je merkt kun je heel veel doen om de akoestiek in huis te verbeteren. Of je nu kiest voor een makkelijke oplossing, zoals gordijnen, vloerkleden en meubelen, of het rigoureuzer aanpakt met akoestisch behang. Er is altijd wel wat mogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top