Zó richt je op een goedkope manier je woonkamer opnieuw in!

Misschien is je woonkamer echt toe aan een opknapbeurt. Of wil je gewoon weer eens wat anders. Maar de feestmaand is net voorbij en je zit wat krap bij kas. Je hebt dus echt even geen geld voor nieuwe dure meubels. Balen! Toch kun je gelukkig ook op een goedkope manier je woonkamer opnieuw inrichten!

1. Welke meubels wil je vervangen?

Wil je meubels in de woonkamer vervangen? Dan moet je er goed over nadenken welke meubels je het belangrijkst vindt. En ook welke je zou kunnen betalen. Er zijn bijvoorbeeld heel mooie goedkope tv meubels te vinden. En ook tafels en kasten kun je meestal vrij voordelig vinden. Een bankstel is meestal heel wat duurder om te vervangen, maar die kun je waarschijnlijk ook een andere look geven zonder een nieuwe te hoeven kopen.

klassieke woonkamer

2. Meubels opknappen

Sommige meubels kun je nog goed opknappen. Een tafel kan bijvoorbeeld flink vooruitgaan door een schilderbeurt. En een bankstel kun je opknappen door er een hoes overheen te leggen of nieuwe kussenhoezen te nemen. Ook stoelen kunnen op deze manier vaak nog een ronde mee. Kijk dus goed of het mogelijk is om je meubels een nieuwe look te geven zonder ze te vervangen.

3. Nieuwe indeling

Een nieuwe indeling van de woonkamer kan ook al heel veel doen om de sfeer te veranderen. Verwissel de eettafel bijvoorbeeld eens met de zithoek of verplaats je kasten. Zo krijg je een nieuwe inrichting en een nieuw gevoel, maar kost het je maar weinig geld.

Industriele woonkamer

4. Decoraties aanpassen

Het aanpassen van woondecoraties is meestal niet zo duur. Voor een relatief klein bedrag kun je je hele woonkamer voorzien van nieuwe decoraties. Ook daarmee verander je de hele sfeer in huis en krijg je een nieuwe uitstraling. Denk bij woondecoraties niet alleen aan schilderijen en foto’s, maar ook planten, vloerkleden, kussens etc. Zo kun je de hele woonkamer een nieuwe stijl geven – ideaal om alvast te kijken naar leuke voorjaarsdecoraties of paasdecoraties.

5. Check instagram

Op instagram vind je vaak heel leuke DIY projecten. Je vindt er ook mooie inrichtingen, zodat je weet wat je mooi vindt. Er zijn bijvoorbeeld leuke Instagram accounts die het inrichten van een kleine ruimte als onderwerp hebben. Zo kom je op interessante ideeën, die meestal ook best betaalbaar zijn.

Zwart wit woonkamer

6. Doe het zelf

Naast het opknappen van meubels kun je als handige doe-het-zelver ook veel doen aan je inrichting. Je kunt bijvoorbeeld zelf nieuwe meubels maken. Ben je handig in knutselen, dan maak je je eigen decoraties. Het is wel praktisch om vooraf te berekenen wat het gaat kosten. Soms zijn doe-het-zelf projecten behoorlijk prijzig en kun je beter gewoon kant en klare spullen aanschaffen.

Je woonkamer opnieuw inrichten hoeft niet perse duur te zijn. Vaak kun je ook op een goedkopere manier aan nieuwe spulletjes komen. Bovendien hoef je niet eens altijd nieuwe spullen of meubels aan te schaffen om je woonkamer een nieuwe look te geven. Zó weet jij hoe je je woonkamer op een goedkope manier opnieuw inricht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top