Winterblues? Deze interieur tips fleuren je op

Wist je dat je heel veel kleine dingetjes kunt doen om jouw humeur te verbeteren? Bijvoorbeeld door kleine wijzigingen aan te brengen in onze leefomgeving. De winter is nu in volle kracht dus een winterdip ligt al snel op de loer. Aan de slag dus met de tips die je helpen aan een vrolijker huis!

Plantjes en bloemen

Groen in huis doet wonderen voor je humeur. En dat planten ook nog de lucht zuiveren is een fijne bonus. Je kunt leuke plantjes op verschillende plekken in huis plaatsen. Of kies voor een kleurrijke bos bloemen op de eettafel. Wedden dat je er vrolijk van wordt?

Wees niet bang voor kleur

De monochrome look is al behoorlijk lang een trend. Toch zul je zien dat kleur echt wat doet met je stemming. Volgens de feng shui heeft elke kleur een andere invloed. Vooral geel is een hele geschikte kleur om je op te fleuren. Dit doet je namelijk denken aan de zon. Dat kunnen we wel gebruiken tijdens de donkere dagen!

interieur tips humeur verbeteren

Geur

Geur heeft een grote invloed op hoe je je voelt. Ga voor geurkaarsen, geursticks of etherische olie.  Ook heb je tegenwoordig diffusers die je hele woning vullen met een bepaald aroma. Zo is lavendel vooral ontspannend. Om je humeur te verbeteren kun je het beste citrusgeuren gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een citroen- of sinaasappelolie.

Je bed opmaken

Er is geen betere manier om je dag te beginnen. Uit onderzoek blijkt dat het opmaken van je bed goed is voor je zelfdiscipline. Je bent jouw dag met een simpele taak, waardoor het makkelijker wordt andere taken af te werken. En een opgemaakt bed oogt veel rustgevender. Sommigen beweren zelfs dat het een positief effect heeft op jouw geluksgevoel.

interieur tips humeur verbeteren

Maak mooie herinneringen

Jouw huis is geen etalage. Er mag in geleefd worden. Richt jouw eetkamer in tot een ruimte om uren in door te brengen. Dit geldt ook voor jouw tuin. Maak hier fijne zitplekjes om lang te genieten, want echt, de zomer komt er ooit weer aan. Organiseer een keer een etentje of een BBQ als het weer warmer wordt. Zo maak je mooie herinneringen in huis.

Omring je met spullen met emotionele waarde

We willen allemaal een KonMarie-proof huis. Nog nooit van haar gehoord? Bekijk dan de Netflix serie Tidying up with Marie Kondo of lees haar wereldwijde bestseller Opgeruimd! Weg met de rommel, weg met emotionele balast. Spullen die jouw geen goed gevoel geven mogen regelrecht in de prullenbak. Andersom geldt ook, spullen die fijne herinneringen oproepen zet je in het zicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top