Tips voor het kiezen van de juiste kledingkast

Is jouw kledingkast wel een keer aan vervanging toe? Of ga je verhuizen/samenwonen en zoek je een kledingkast die perfect aansluit bij je nieuwe interieur? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden om tot de juiste kledingkast te komen! Aspecten als beschikbare ruimte in de kamer en je kledingstijl kunnen grote invloed hebben op welke kledingkast geschikt is voor jou. Waarom? Dat vertellen we je maar al te graag in dit artikel!

Juiste kledingkast kiezen

Ruimte in de slaapkamer

Misschien niet het eerste punt waar je direct over nagedacht had, maar wel érg belangrijk! De ruimte die je beschikbaar hebt in je slaapkamer voor een kledingkast kan je keuze behoorlijk beïnvloeden. Allereerst maken we het onderscheid tussen drie soorten kledingkasten; een schuifdeurkast, een draaideurkast en een zweefdeurkast.

Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte rondom de kledingkast in verband met andere meubels? Dan kan je beter kiezen voor een zweefdeurkast of schuifdeurkast! Hier hangen de deuren namelijk in de kast, waardoor je meer ruimte rondom de kast overhoudt. Een draaideurkast daarentegen heeft deuren die naar buiten openslaan. Dit vergt meer ruimte rondom de kast om de deuren normaal open en dicht te kunnen doen.

Je kledingstijl

Je zal het niet verwachten, maar ook je persoonlijke kledingstijl kan van invloed zijn op de best bij jou passende kledingkast. Draag jij bijvoorbeeld veel jurkjes of rokjes? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je deze het liefst zonder kreukels en vouwen draagt. Om hiervoor te zorgen kan je ze het beste ophangen, waardoor één of meerdere hangrekken voor jou de beste keuze zijn. Maar, houdt je juist enorm van de jeans en sneakers combinatie? Dan zijn legplanken juist wat je zoekt! Combineren is natuurlijk ook mogelijk, maar het is raadzaam om van tevoren hier wel even over na te denken.

Kledingkast

Aansluiten bij je andere slaapkamermeubels

Wil je genieten van optimale rust en slapen als Doornroosje? Dan denk je waarschijnlijk niet direct aan je kledingkast. Toch, kan ook dit invloed hebben! Om rust te creëren is het raadzaam om een bepaald thema te kiezen voor jouw slaapkamer, bijvoorbeeld landelijk. Door van tevoren dit te bepalen kan je hier met je slaapkamermeubels goed op inspelen! Wanneer je dus landelijk als thema voor je slaapkamer gekozen hebt maak je waarschijnlijk gebruik van natuurlijke kleuren en elementen. Door bijvoorbeeld een witte kledingkast te kiezen met lichte, houten elementen heb je een kast die hier goed bij aansluit! Dit zorgt voor rust in de slaapkamer en onbewust ook in jouw gedachten, hier zal je zeker beter van slapen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top