Is een donkere muur een goed idee in jouw huis? Zó kom je erachter

We zijn al een tijdje in de ban van de donker geverfde muur in huis. Een donkere kleurtint, zoals donkerblauw, donkergroen, of zelfs zwart, voegt veel karakter toe aan jouw interieur. Alleen dan moet je wel durven. Gelukkig hoef je niet gelijk all the wayte gaan. Als je nog twijfelt kun je eerst dit doen om erachter te komen of een donkere muur in jouw interieur goed past.

Check de natuurlijke lichtinval

De zon bereikt niet elke plek in huis. Bepaalde zones, of misschien wel hele kamers, bevinden zich een groot deel van de dag in de schaduw. Juist deze ruimtes zijn geschikt om donker te verven. Sterker nog, als je deze ruimtes wit verft kan dit grijs en grauw ogen. Het loont dus om de lichtinval in huis te onderzoeken.

Kleine stapjes

Gelijk alle muren in de woonkamer zwart verven? Geen goed idee als je nog nooit eerder donkere muurverf in huis hebt toegepast. Je hoeft niet gelijk te kiezen voor de meest donkere kleurtint. En ook de ruimte maakt verschil. Als je niet zeker weet of donkere muren wel zo’n goed idee zijn: begin dan met de hal. In deze ruimte breng je niet veel tijd door. Wel geeft donkere muurverf hier een dramatisch effect. Jouw gasten zullen gelijk onder de indruk zijn en het contrast met de lichtere ruimtes die erop volgen is nog groter.

muur donker verven interieur

Gezellige hoekjes

Vooral jaren ’30 woningen hebben vaak verschillende accenten, zoals fijne hoekjes. Soms hebben ze een schuin plafond, bijvoorbeeld in de vorm van een driehoek. Dit soort hoekjes zijn erg geschikt om donker te verven. Dit geeft een gezellig en warm effect.

muur donker verven interieur

Sla niet door

Donkere kleuren zijn chique en voegen glamour toe aan jouw interieur. Dit hoeft niet te betekenen dat al jouw meubelen en accessoires ook donker moeten zijn. Kies voor een verrassend kleurenpallet zoals wijnrood met zachtroze. Zo houd je het licht en luchtig.

muur donker verven interieur

Begin met de slaapkamer

In de slaapkamer ben je vaak vooral ’s avonds en ’s nachts. Mocht je het toch niet zo’n goed idee vinden om de hal donker te verven, experimenteer dan in de slaapkamer met donkere muurverf. De natuurlijke lichtinval is hier minder belangrijk en met donkere kleuren simuleer je het gezellige cocon effect. Dit zorgt voor een warm en geborgen gevoel. Zo slaap je ook beter.

Meer inspiratie? Lees dan ook onze blog inspiratie: chique slaapkamer met donkere muur.

muur donker verven interieur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top