Industrieel wonen: inspiratie uit de fabriek

De meeste elementen van de industriële woonstijl komen letterlijk uit de fabriek. Een aantal jaren geleden was dit een hele onverwachte inspiratiebron. Want wie wil er nou graag in een kille ruimte wonen? Gelukkig weten we nu heel goed hoe we deze stijl moeten verwerken in een sfeervol interieur.

Kille kleuren en rauwe materialen

In de fabrieken zie je alleen maar kille kleuren terug. Dit is misschien niet de meest gezellige optie voor jouw huiskamer of slaapkamer. Toch kun je de koude basis veel sfeer geven door gebruik te maken van goede contrasten. Kies dus niet alleen voor grijs, maar verwerk ook warme bruintinten in je interieur. Mix daarnaast alle rauwe materialen met zachte elementen. Heb je een stoere bank? Dan mag er best een aaibaar kussentje op liggen. Heb je gekozen voor een landelijke kast? Geef het dan een stoere touch met metalen accessoires.

Grijze betonvloer

Stiekem willen we allemaal een grijze betonvloer in onze woning. Het is waarschijnlijk de aller grootste trend die is overgewaaid vanuit de fabriekshallen. Een naadloze betonvloer is heel eenvoudig schoon te maken en het ziet er ontzettend stoer uit. Zoek online eens naar alle mogelijkheden. Een betonvloer van Betongietvloer is bijvoorbeeld een goede optie!

Hoge plafonds

In de fabriek draait het niet om de mooie afwerking. Er is een hoog plafond met allerlei zichtbare snoeren en balken. Ook dit zie je op een subtiele manier terug in verschillende interieurs. Waar je normaal een snoer van een lamp netjes wegwerkt, kun je het bij de industriële stijl gewoon zichtbaar laten. Zorg er wel altijd voor dat het veilig blijft. Zeker met kinderen en huisdieren in de buurt.

Industriële lampen

We kunnen niet meer om de industriële lampen heen. Elke woonwinkel verkoopt ze in alle vormen en maten. Van een opengewerkte hanglamp tot een staande fabriekslamp. Dit soort verlichting kun je niet alleen plaatsen in de woonkamer of keuken, maar ook in de badkamer of in de gang.

Metalen lockerkasten

Veel industriële kasten of TV meubels zijn geïnspireerd op de ouderwetse metalen lockers. Soms hebben deze nieuwe meubelstukken zelfs een vintage uiterlijk. Ze lijken gebruikt en versleten. Dit maakt het nog stoerder!

Grote stationsklokken

In een grote hal mag een flinke stationsklok niet ontbreken. Een kleinere variant staat ook heel gaaf in jouw interieur. Ga voor een eenvoudig design met een zwart frame. Dit is een moderne en stijlvolle optie.

Stalen trappen, deuren en frames

Stalen trappen en deuren zijn heel stevig. Dit was dus erg praktisch in een fabriek. Tegenwoordig zie je deze items vooral terug voor de sier. Zelfs de douchedeuren zien er geweldig uit met een stralen frame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top