Geef je tuin een luxe uitstraling met deze tips

Een tuin is zoveel meer dan alleen een stukje grond met planten. Het is een verlenging van je woning. Een plek om tot rust te komen of juist om gezellig bij te kletsen met vrienden. Je mag er daarom best wat meer aandacht aan besteden. In dit artikel geven we een aantal tips om jouw achtertuin een luxe uitstraling te geven. Daarna kun je er nog meer van genieten!

Onderhoud je tuin goed

Een luxe tuin komt niet goed tot zijn recht als het een rommeltje is. Het is daarom belangrijk om de tuin goed te onderhouden. Haal regelmatig onkruid weg, snoei de struiken op tijd en haal in de herfst de gevallen bladeren weg. Laat ook geen tuingereedschap of speelgoed van de kinderen rondslingeren.

Kies voor een moderne schutting

Een ander onderdeel van een nette basis is de schutting. Kies voor een modern exemplaar in een kleur als donkerbruin, grijs of zwart. Verdiep je bijvoorbeeld in verschillende composiet schuttingen via Woodcomposiet. Dit materiaal heeft een luxe uitstraling en gaat heel lang mee. Dat is eens iets anders dan een eenvoudige houten tuinafscheiding.

Haal de stijl van binnen naar buiten

Laat de luxe van je woonkamer doorlopen in de tuin. Dit doe je door dezelfde stijl aan te houden en hetzelfde kleurenpalet toe te passen. Zoek een buitenvloer die lijkt op de vloer in je woonkamer. Of laat hetzelfde materiaal zelfs helemaal doorlopen voor een ruimtelijk effect. Maak daarnaast gebruik van dezelfde decoratie. Is jouw woonkamer een tropische oase? Laat dit dan ook terugkomen in de tuin. Een landelijk interieur kun je buiten creëren met houten woonaccessoires, rieten manden en gebreide dekentjes.

Laat een overkapping plaatsen

Een overkapping oogt luxe en voelt luxe. Je zit niet alleen droog, maar ook een stuk warmer. Dat is wel zo fijn op de zwoele zomeravonden of tijdens de frisse herfstdagen. Ga voor een overkapping met een minimalistisch design en in een neutrale kleur.

Zet een loungeset op het terras

Het terras is natuurlijk niet compleet zonder een loungeset. Investeer in een comfortabele bank en een paar relaxstoelen. Een bijpassende tafel is daarnaast ook aan te raden. Kleed de loungehoek aan met stijlvolle kussens en zet een aantal grote kaarsen op tafel.

Koop een jacuzzi

Als je echt wil uitpakken kun je tot slot een jacuzzi aanschaffen. Dit is op en top luxe! Plaats het bad onder een overkapping zodat je er het hele jaar door van kunt genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top