Een grote ruimte inrichten? 5 handige tips

Het inrichten van een grote ruimte kan een behoorlijke uitdaging zijn. Meestal geven we tips over het inrichten van een kleine ruimte, maar natuurlijk zijn er ook de lucky few die juist een enorme ruimte hebben in te richten. Het kan zijn dat je een groot kantoorpand hebt, of dat je anti-kraak woont in een oude gymzaal, of wie weet heb je gewoon een heel groot huis met een gigantische woonkamer. We geven je wat tips!

Maak gebruik van een groot kleed

In een grote ruimte is het de kunst om samenhang te creëren. Dit krijg je goed voor elkaar met een groot vloerkleed. Deze verbindt fauteuils en banken die onderdeel zijn van de zithoek. Een extra voordeel van een kleed is dat deze warmte toevoegt aan je interieur. En het is goed voor de akoestiek want je wilt niet dat alles hol klinkt. Textiel, op de vloer, en voor het raam, voorkomt dit effect. Let wel op dat je een flink vloerkleed neemt. Als je een te klein kleed neemt ziet het er heel gek uit.

Plaats meubels middenin de ruimte

We zijn vaak geneigd om meubelen tegen de muur aan te zetten. In een grote ruimte is dit niet nodig. Een paar banken middenin de ruimte zetten voelt wat gek, maar het staat erg mooi.

Denk in paren

Eén bankstel? Nee hoor. Kies er twee, of zelfs drie. Dit geeft volume aan jouw zithoek. Hetzelfde geldt voor fauteuils. Kies bij voorkeur twee dezelfde. Dit brengt ook harmonie in huis. Helemaal feng shui.

Optisch de ruimte verdelen

Een groot voordeel van een grote ruimte is dat je hem voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Dit doe je door de ruimte optisch te verdelen. Gebruik bijvoorbeeld een deel van de ruimte als kantoor. Of maak een speciale meditatiehoek. Wat je wilt!

Houd rekening met de schaal

Natuurlijk plaats je niet een ieniemini bank in een enorme balzaal. Je meubelen mogen best wat volume hebben. Ook de zitbank mag gigantisch zijn. Kies bijvoorbeeld voor een hoekbank. Of, plaats verschillende zitelementen rondom jouw vloerkleed, zoals hieronder. Dit nodigt uit om heerlijk te loungen.

Wist je dat meubelen die laag bij de grond zijn ook groter ogen? Je kunt handig gebruik maken van deze truc. Zoals je ziet vult het ‘laag bij de grond bed’ de ruimte goed in.

grote ruimte inrichten

Succes met het inrichten van jouw grote ruimte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top