Dé trend voor 2019: duurzaam interieur shoppen

We willen spullen kopen met een goed gevoel. De trend van duurzaamheid zet ook door in 2019. Waar je producten vandaan komen en hoe ze worden gemaakt is steeds belangrijker. En ook: hoe beïnvloeden ze het milieu? We geven je tips om duurzaam te shoppen!

Want ja, dat klinkt wel zo leuk, biologische shoppen, maar hoe pak je dat aan? Gemak is ook belangrijk bij het shoppen voor je interieur en je wilt niet tien winkels hoeven aflopen om een duurzaam item te kopen. Bij de boodschappen gaat het steeds makkelijker, want biologische producten zijn volop verkrijgbaar in de supermarkt, en ook qua interieur speelt de markt goed in op de behoefte aan duurzaamheid.

Biologisch katoen

Biologische katoen onderscheidt zich van gewoon katoen in de manier waarop het is gemaakt. Het katoen is geteeld zonder het gebruik van pesticiden – giftige stoffen die het milieu negatief beïnvloeden. Wist je dat bij katoenteelt de meeste giftige stoffen worden gebruikt? Je kunt dus een groot verschil maken door bijvoorbeeld een dekbed van biologische katoen te kopen.

duurzaam interieur

Biologische katoenen dekbed

De webshop Green Jump is wel bekend bij milieuliefhebbers. Dit dekbed is heel erg zacht omdat het fijn geweven is. Dit dekbed heeft een speciaal keurmerk voor gifvrij geproduceerde producten. Zo weet je zeker dat je goed zit.

duurzaam interieur

Dekbed biologisch katoensatijn

Duurzame meubelen

Duurzame meubelen kunnen enorm exclusief zijn, maar ook grote ketens hebben tegenwoordig duurzaam gemaakte items in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan de Odger stoelen van Ikea.

Direct hieronder zie je Deense meubels en woonaccessoires gemaakt van zeewier! Bijzonder.

duurzaam interieur

duurzaam interieur

Spaarlampen

Spaarlampen zijn goed voor je portemonnee én het milieu. Ze zijn inmiddels behoorlijk mainstream. Sterker nog, de vroeger zo gangbare gloeilamp is in de toekomst niet meer verkrijgbaar.

Vintage

Waarom zou je iets nieuws kopen als er al duizenden meubelen zijn die je prima nog kunt gebruiken? Vintage is niet alleen een statement, het is ook hartstikke hip. Vooral als je vintage interieur items combineert met moderne stukken. Voor je portemonnee is het ook erg fijn. Lekker Marktplaats en de kringloopwinkels afstruinen.

duurzaam interieur

duurzaam interieur

Duurzaam interieur shoppen hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top