De ideale zonwering voor elk seizoen

De meeste mensen denken dat zonwering alleen geschikt is voor de zomer. Maar niets is minder waar. Juist in de andere seizoenen heb je ook vaak je zonwering nodig! In de zomer wil je de zon vooral weren om de warmte buiten te houden. Maar in de winter kan het licht van de zon heel vervelend laag naar binnen schijnen. Ook dan is zonwering heel prettig. Maar welke is bestand tegen de omstandigheden in alle seizoenen? Het zonnescreen is veruit de ideale zonwering voor elk seizoen! 

Screens op huis

Screens zijn bestand tegen wind

Zonnescreens zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Het zijn mooie, strakke zonweringen die glad langs het raam liggen. Een groot voordeel van een screen is dat het bestand is tegen de wind. Zeker wanneer je gootjes aan beide zijkanten maakt waar het doek doorheen loopt. De wind kan geen vat krijgen op het doek en het gaat ook niet klapperen. Dit in tegenstelling tot knikarmschermen en ‘gewone’ zonneschermen, die juist heel vatbaar zijn voor wind.

Je kunt een screen op elke hoogte instellen

In de zomer kan het best fijn zijn om je zonwering helemaal te laten zakken. Je hebt dan nog altijd een schemerig, prettig licht in huis. Maar in de winter is het licht buiten eigenlijk te zwak. Als je dan de zonwering dicht doet, heb je binnen alle lampen aan. Een screen is heel praktisch omdat je deze op elke gewenste hoogte kunt instellen. Je kunt hem dus precies laten zakken tot het punt waar hij het zonlicht tegenhoudt, terwijl het niet-storende licht gewoon binnen kan komen. 

screen op elke hoogte

Bestand tegen schimmel en vocht

Een screen is gemaakt van een buitengewoon sterk doek. Dit doek is zeer goed bestand tegen schimmel en vocht. Normale zonneschermen hebben meestal een wat dunner doek, dat kwetsbaarder is voor de omstandigheden. Bovendien wordt het doek van een screen opgerold in een gesloten kast, terwijl de meeste andere zonweringen altijd (deels) blootgesteld zijn aan de elementen. Een zonnescreen zal niet snel schimmelen of vochtplekken gaan vertonen. En mocht dat uiteindelijk toch gebeuren, dan kun je gewoon het screendoek vervangen.

De kosten van een screen

Een zonnescreen is niet de goedkoopste zonwering die er is. Maar het is wel een zeer goede zonwering die doorgaans een lange levensduur heeft. Daardoor is het de extra investering zeker waard, want dat verdien je terug. Wat een screen extra voordelig maakt is dat je zelf los screendoek kunt kopen. Je kunt vervolgens zelf het screendoek vervangen of dit laten doen door een professional. Daarmee kun je honderden euro’s per screen besparen, want je screen ziet er meteen weer uit als nieuw. De screendoek prijzen zijn een stuk voordeliger dan een heel nieuw systeem ophangen.

 Screen groot

De ideale zonwering voor elk seizoen moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet hij bijvoorbeeld goed bestand zijn tegen de omstandigheden in elk seizoen: dus ook winterstormen en regenbuien. Daarnaast moet de zonwering bestand zijn tegen wind en tegen schimmel en vocht. Een zonnescreen voldoet aan al deze eisen en blijkt een prima allround zonwering te zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top