De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van de slaapkamer

De slaapkamer is dé plek om na een lange dag weer tot rust te komen. Het is daarom belangrijk dat je je hier goed voelt. En prettig interieur draagt hier aan bij. Alleen hoe krijg je dit voor elkaar? Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het inrichten van de slaapkamer. Want als je weet hoe het niet moet, weet je ook wat je dus wél moet doen.

1. Fel rode muur

Rood in je interieur kan heel mooi staan, alleen dan bij voorkeur niet in de slaapkamer. En als je hier toch per se voor rood wilt gaan, kies dan voor de juiste roodtint. Brandweerwagenrood is niet zo’n goed idee. Deze kleur geeft veel energie en het idee van een slaapkamer is juist dat je je hier ontspant. Tenminste, wat vind jij?

slaapkamer inrichten

2. Een te groot bed voor de ruimte

Een enorm bed in een kleine kamer zodat je er bijna niet meer om heen kunt lopen? Geen goed idee. Het is de kunst om te zorgen dat alle meubelen in verhouding zijn met de ruimte. Dit geldt natuurlijk ook andersom. Een enorme kamer met een klein eenpersoons bed staat ook een beetje gek.

3. Matchy matchy

Ken je de term matchy matchy? Dit houdt in dat alles precies bij elkaar klopt. Bijvoorbeeld, je teennagels in dezelfde kleur als je vingernagels, jouw handtas bijpassend bij jouw schoenen… noem het maar op. Of dus gelijk een hele serie kopen van op elkaar lijkende meubelen. Ik bedoel, wie vindt dit mooi? Je kunt ook doorslaan in alles met elkaar matchen.

slaapkamer inrichten
www.theconfidencehome.com

4. Geen vloerkleed

Een vloerkleed voegt warmte en diepte toe aan je interieur. De slaapkamer is zo’n ruimte die bijna niet zonder vloerkleed kan. Tenzij je vloerbedekking hebt natuurlijk. Al is het alleen al om bij het opstaan je voeten op iets zachts en warms te kunnen zetten.

Meer tips over hoe je de koude dagen door komt? Lees dan ook onze blog zo maak je jouw interieur warmer en gezelliger voor de winter.

Een andere veelgemaakte fout bij het inrichten van de slaapkamer is een te klein vloerkleed. Let altijd op de verhoudingen (zie ook tip 3). Een kleed is niet snel te groot.

slaapkamer inrichten

5. Rommel

Het ligt voor de hand, rommel hoort niet thuis in de slaapkamer. Kijk goed rond in deze ruimte en doe de Marie Kondo-test. Vraag jezelf bij alles af: word ik hier blij van? Zo niet, weg ermee. En al helemaal weg uit de slaapkamer.

Dit geldt trouwens ook voor laptops en mobiele telefoon. Deze verstoren je slaapritme. Je zult zien dat het wonderen doet voor je nachtrust als jouw slaapkamer echt jouw sanctuary is.

slaapkamer inrichten

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top