7 simpele manieren om jouw eetkamer een frisse uitstraling te geven

Je brengt hier veel uurtjes duur: ’s avonds dineren en ’s ochtends uitgebreid ontbijten. De eetkamer is zo’n ruimte waarvan je wilt dat hij er fris uitziet. We geven je wat tips hoe je dit voor elkaar krijgt!

Natuurlijke lichtinval

Niet iedereen heeft een aparte eetkamer. Je kunt natuurlijk ook een hoek in huis gebruiken. Veel natuurlijke lichtinval maakt dat de plek er frisser uit ziet. En doet ook wonderen voor je humeur.

Eenvoudige styling

Je hebt niet allemaal tierelantijntjes nodig om te genieten van jouw maaltijden. Houd de opmaak simpel. Je kunt altijd nog flink uitpakken met servies en etenswaren.

Verse bloemen

Een bos verse bloemen fleurt jouw hele interieur op. Kies bij voorkeur voor een flink boeket in een simpele vaas. Op de eettafel staat dit altijd prachtig. Je krijgt zo een hele frisse uitstraling. Ook een simpel boeket doet het goed.

Tips nodig? Lees dan ook onze blog minimalistische bloemen voor eenheid en rust in huis.

Fruit

Het hoeft niet altijd veel te kosten. Een fruitmand staat fris en gezellig. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd wat sinaasappels en citroenen in huis hebt. De kosten zijn relatief laag en je houdt dit fruit lang goed. En wist je dat citrusvruchten goed zijn voor je humeur? Nog een bonus: je voegt zo enorm veel kleur toe aan je eetkamer.

Bamboe

Natuurlijke materialen stralen rust uit en doen het goed in de eetkamer. Kies bijvoorbeeld voor bamboe of rotan.

Pasteltinten

Kies voor subtiel design en pasteltinten. Deze zorgen voor elegantie in je eetkamer. Vooral blauw en groen staan lekker fris. Wees ook niet te zuinig met het gebruik van wit. Vooral wit in combinatie met hout staat altijd prachtig.

Glaswerk

Glas geeft een lichte, luchtige sfeer. Je hoeft niet te per se te kiezen voor transparant glas. Tegenwoordig heb je ook veel soorten gekleurd glas. Denk aan fleurige blauwe drinkglazen en een mooi gekleurde waterkan. Of neem een aantal kandelaars van gekleurd glas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top