6 redenen om een luchtreiniger te gebruiken in huis

Je brengt veel tijd door in je woning. Het is daarom wel belangrijk dat dit een schone en veilige plek is. Besteed meer aandacht aan je gezondheid en verdiep je in de luchtkwaliteit van jouw huis. De kans is groot dat dit een stuk beter kan. Een luchtreiniger is hier een goede oplossing voor. Vandaag zetten we 6 redenen op een rij waarom het verstandig is om luchtreinigers te gebruiken.

1. De luchtkwaliteit wordt beter

De luchtkwaliteit in huis is vaak veel slechter dan de buitenlucht. Dit kan dus ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Voorkom dat je klachten krijgt en schaf zo snel mogelijk een luchtreiniger aan. Dit apparaat haalt stof, bacteriën en andere schadelijke stoffen uit de lucht. Een Philips luchtreiniger heeft zelfs een actieve koolstoffilter om gevaarlijke gassen te herkennen en te verwijderen.

2. Minder last van allergieën

Je kunt sommige allergische reacties verminderen door de luchtkwaliteit te verbeteren. Denk aan hooikoorts, astma en allergie voor huisstofmijt. Allerlei schadelijke kleine deeltjes worden met een luchtreiniger uit het huis gehaald. Dit heeft een positieve invloed op de korte en lange termijn. Bij jonge kinderen kan een gezonde lucht zelfs allergieën voorkomen.

3. Minder kans op schimmel

Met een luchtreiniger kun je ook schimmels verwijderen en voorkomen. Let op: een luchtreiniger heeft verder geen invloed op de luchtvochtigheid van een ruimte. In de badkamer is goede ventilatie dus heel belangrijk. Zet regelmatig het raam open en schaf eventueel een nieuwe badkamerventilator aan.

4. Geen langdurige onaangename geurtjes

Een luchtreiniger verfrist de lucht in je woning regelmatig. Hierdoor zullen onaangename geurtjes ook veel sneller verdwijnen. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je huisdieren hebt. Niet alleen de geur wordt uit de lucht gefilterd, maar ook de rondzwevende huidschilfers en kleine haartjes worden verwijderd.

5. Beter voor baby’s en kinderen

Baby’s en kinderen hebben een verhoogd risico op ziektes en allergieën. Het is dus belangrijk om ook in een kinderkamer een luchtreiniger aan te sluiten. Hetzelfde geldt voor ouderen, zwangere vrouwen en mensen met longproblemen.

6. Meer informatie over de luchtkwaliteit

De meeste bacteriën, allergenen en verontreinigde luchtdeeltjes kun je niet met het blote oog zien. Daarnaast is het vaak geurloos. Het is dus lastig om in te schatten of de luchtkwaliteit in jouw huis goed of slecht is. Gelukkig zijn er slimme luchtreinigers die dit kunnen meten en aan kunnen geven op een display. Zo weet je zeker dat het apparaat zijn werk doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top