3 soorten hekwerk voor in je tuin

Wil jij je tuin of misschien wel je (bedrijfs)terrein omheinen? Kies dan voor hekwerk! Hekwerk bakent namelijk niet alleen je tuin of terrein af, maar het is ook nog eens een multifunctioneel detail dat zelfs een goede beveiliging kan zijn. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en je kunt ze eenvoudig samenstellen. Denk hierbij aan kleur, afmeting en afwerking. Wij zetten 3 mooie varianten voor je op een rijtje.

Sierhekwerk

Als je vooral een hekwerk wilt aanschaffen ter decoratie, dan is een sierhekwerk de beste keus. Dit is een hekwerk waarbij het allemaal om de vormgeving draait en het decoratieve aspect een belangrijke rol speelt. De naam ‘sierhekwerk’ geeft dat al aan. Je kunt zelf het sierhekwerk samenstellen, zodat het precies bij je tuin (en huis) past. De patronen in het hekwerk kies je bijvoorbeeld zelf. Populaire voorbeelden hiervan zijn de dennenappelvorm en de sierpijl. Het hekwerk is bovendien een erg solide schutting, omdat het wordt vervaardigd uit staal. Door een coatinglaag aan te brengen zal het ook bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden.

Sierhekwerk

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk is een van de oudste en stevigste soorten hekwerk. Dit sterke hekwerk is uitermate geschikt voor het beveiligen van een terrein. Zo houd je met een omheining van spijlenhekwerk ongenodigde gasten makkelijk buiten. De hekwerken van verticale, metalen spijlen zijn perfect voor het afbakenen van bedrijfsterreinen, maar zullen ook zeker voor het omheinen van een tuin of privégrond niet misstaan. Spijlenhekwerk is verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en afmetingen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook voor een puntrand bovenop kiezen voor extra veiligheid.

Lees ook: Je tuin bestraten: welke tegel kies je?

Gaashekwerk

Een ander, veel gebruikte, soort hekwerk is gaashekwerk. Dit is tevens het goedkoopste en meest functionele alternatief. Gaashekwerk bestaat uit gevlochten of gelaste metalen draden bevestigd aan ronde staanders met een horizontale buis aan de bovenkant. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Dit hekwerk kan gebruikt worden voor het omheinen van tuinen, terreinen, opslagplaatsen, veehouderij, etc. Kortom, het hekwerk is zeer multifunctioneel. Ook hierbij kunnen extra beveiligingsopties, zoals prikkeldraad, worden bevestigd. Maar misschien is het grootste voordeel wel dat het gaashekwerk vrij van onderhoud is en erg lang mee gaat.

Gaashekwerk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top